Įdomybės
 
 
 
     
 
Ekologiški tamponai Natracare - O kas slypi jūsų tampone?
2012-07-05 17:18:01
 

Moteris vidutiniškai sunaudoja 17000 tamponų per visą gyvenimą. Tačiau dauguma mūsų nežino, iš ko yra pagamintas tamponas ir kaip jų sudėtinės dalys veikia mūsų organizmą.

Įprastiniai tamponai yra pagaminti iš dirbtinio šilko ir nedidelio procento medvilnės. O išorinė jų dalis yra pagaminta iš polipropileno, medžiagos, kuri gaminama iš naftos žaliavos. Įprastinių tamponų, pagamintų iš dirbtinio šilko, didelis trūkumas yra plaušeliai, kurie labai lengvai atsiskiria nuo tampono.

Plaušelių byrėjimas yra ne tik higienos problema, kadangi plaukeliai lieka vaginoje, tačiau ir priežastis, galinti sukelti bakterinį užkrėtimą, kuris gali prisidėti prie makšties uždegimų.

Atliekant medicininius tyrimus galima lengvai pasakyti, kurios moterys naudoja tamponus, nes prieš paimant mėginus nuo gimdos kaklelio reikia pašalinti ten esančius plaušelius.

Įprastinių tamponų gamintojai neigia, kad plaušelių byrėjimas yra problema moterims. Jie tvirtina, kad organizmas natūraliai pašalina plaušelius. Tačiau remiantis tyrimais ir apklausomis, galima aiškiai suprasti, kad situacija yra visai kitokia.

Ekologiški tamponai Natracare neturi byrančių plaušelių problemos, nes jų tamponai yra pagaminti iš 100% ekologiškos medvilnės, kuri susideda iš susipynusių banguotų plaušelių ir šie leidžia tamponui išlikti vientisam.

Natracare koncentravosi į plaušelių byrėjimo problemą dar devintame dešimtmetyje, nes šią problemą aktyviai akcentavo moterys dirbančios medicinos srityje.

Patys išbandykite produktus ir paklauskite savęs tokių klausimų:

  • „Ar šis tamponas buvo balintas naudojant chlorą?“
  • „Ar jis turi dažyto pluošto?“
  • „Kiek chemikalų ir plaušelių dalelių norite savyje kiekvieną mėnesį?“

Natracare siūlo sveikesnius pasirinkimus moterims... Tuo pačiu ir aplinkai.