Įdomybės
 
 
 
     
 
Kad žiema nekeltų rūpesčių
2013-12-12 08:26:44
 

Šaltasis metų periodas – rimtas išbandymas mūsų odai ir plaukams. Vėstant orams vis dažniau pastebime, kad plaukai ima skilinėti, susilpnėja, praranda žvilgesį, ima elektrintis. Tik nenumokite į tai ranka viltingai laukdami pavasario, vitaminų ir savaiminio pagerėjimo. Šaltuoju metu laiku ypatingas dėmesys reikalingas ne tik renkantis šiltą apavą, paltą ar kepurę, bet ir renkantis šampūną ar kondicionierių. Jo neturi pristigti ir rūpinantis mūsų mažaisiais – gera jų savijauta priklauso nuo sveikos odelės, kuri saugo kūną nuo pavojingų „bacilų“ ir virusų. 

Kelios sveikų plaukų paslaptys

Didžiąją laiko dalį praleidžiate elektrinių bei kitų šilumos šaltinių apsupty? Tokiose sąlygose oras greitai išsausėja, todėl būtina ypatingai saugoti savo galvos odą. Išvengti žiemos nemalonumų nėra lengva, tačiau norint turėti sveikus plaukus ištisus metus, šaltajam sezonui įmanoma pasiruošti iš anksto.

Pirmiausia, apsilankykite kirpykloje ir atsisveikinkite su išsišakojusiais plaukų galiukais – jų sulipdyti nebepavyks, bet atsikračius jų galite gerokai pagerinti savo plaukų išvaizdą ir sveikatą.

Antras ir labai svarbus žingsnis – kepurės pasirinkimas. Šiuo atveju svarbus ne tik grožis ir tai, kaip galvos apdangalas dera prie jūsų palto ar kitų drabužių, bet ir tai, iš ko jis pagamintas. Kuo natūralesni bus siūlai, iš kurių numegzta kepurė, tuo mažiau ji dirgins jūsų plaukus bei galvos odą. Peržiūrėkite kepurių lentyną ir išsirinkite tai, kas natūraliausia. Nustebsite, kaip tuo apsidžiaugs jūsų plaukai. Atsidėkodami jie ims mažiau elektrintis ir riebaluotis.

Na ir trečias bene opiausias dalykas – tinkamos plaukų priežiūros priemonės. Jos taip pat turi būti kuo natūralesnės – be parabenų, SLS, dažiklių. Atkreipkite dėmesį į sudedamąsias šampūno ir kondicionieriaus, kuris yra būtinas, dalis.

 Alavijai puikiai drėkina plaukus ir juos stiprina. Avietės ir spanguolės ne tik pradžiugins tonizuojančiu kvapu, bet ir stiprins išsausėjusius plaukus, suteiks jiems švelnumo ir blizgesio. Citrusiniai vaisiai - greipfrutai ir apelsinai - atgaivins riebaluotis linkusius plaukus ir suteiks jiems purumo, gyvybingumo. Levandos ir snapučiai – puikūs plaukus raminantys ir tausojantys ingredientai. Jie saugo nuo išsausėjimo ir perdėto riebalavimosi, stiprina nuo pat šaknų. Natūralus šampūnas padės atgauti plaukų paklusnumą, o kondicionierius saugos plaukus nuo neigiamo šalčio ir šilumos poveikio, temperatūrų kaitos.

Ypatinga priežiūra mūsų mažiesiems

Sveika kūdikių odelė yra viena pagrindinių geros jų savijautos rodiklių. O žiema – vienas didžiausių išbandymų, mat ji grasina odos išsausėjimu, nušalimais, alergijomis, kurias sukelia šaltis. Iškritus sniegui ir spaudžiant šaltukui mažieji džiaugiasi galėdami kuo daugiau laiko praleisti lauke – pramogos lauke žaisti kviečia. Pasirūpinę  ne tik tinkamais drabužiais, bet ir veiksminga jų odos ir plaukų priežiūra galėsite netrikdyti mažųjų linksmybių ir džiaugtis žiema kartu su jais.

Svarbiausia, kad priemonės, kurias renkatės, būtų natūralios. Biologiškai aktyvūs ir natūralūs ingredientai stiprins jūsų mažylių odą ir plaukus. Štai, pavyzdžiui, ramunėlės ir levandos nuramins odą ir plaukus, suteiks jiems švelnumo. Rožės ir alavijai puikiai drėkins ir nuramins, o rozmarinai – atgaivins, neleis odai ir plaukams išsausėti. Medetkos puikiai pamaitins ir sukurs nematomą jautrios odelės apsaugą nuo išsausėjimo, nušalimo bei uždegimų.

Rinkdamiesi priemones, kurių sudėtyje yra minėtų ingredientų, mažylių odele ir plaukais galėsite rūpintis tiesiog juos maudydami.

Paįvairinkite procedūrą naudodami kvapnias ir odelę stiprinančias vonios putas su alavijais, rozmarinais, rožėmis ar levandomis. Rūpinkitės vaikučių plaukais rinkdamiesi akių nedirginančius ir neerzinančius šampūnus. Tepkite mažųjų odelę nakčiai ar prieš išėjimą į lauką maitinamuoju kremu ar losjonu. Tegul žiema nekelia rūpesčių, o suteikia smagių linksmybių!