Įdomybės
 
 
 
     
 
Paprasta ir veiksminga viso kūno priežiūros formulė: levandos, alavijai ir šokoladas
2013-12-23 19:14:14
 

Kaip žinia, neretai geriausi sprendimai slypi paprasčiausiuose dalykuose. Ar kada pagalvojote, kad kūno ir plaukų priežiūra gali būti paprasta kaip dukart du? Tai tiesa, tereikia pasirinkti tinkamus ir, svarbiausia, natūralius ingredientus. Šiandien Jums siūlome receptą, kurio pagrindinės sudedamosios dalys – levandos, alavijai ir šokoladas.

Kvapni ramybė Jūsų odai

Levandos – tai ypatingų gydomųjų savybių turintys augalai, kuriais susižavėta jau Senovės Romoje. Laikui bėgant, meilė šiam augalui vis augo – ir ne veltui! Levandų panaudojimo spektras itin platus – ji naudojama kulinarijoje, medicininiais tikslais, o ypač kosmetikos bei higienos reikmėms. Žiupsnelis džiovintų levandų žiedelių ar eterinis aliejus puikiai pravers gaminant muilą, kūno šveitiklį ar kvapų maišelį namuose. Pastarasis ne tik atgaivins jūsų drabužius subtiliu, šviežiu aromatu, bet ir ir atbaidys kandis.

Kai norisi atsipalaiduoti, tereikia karštos vonios ir kelių lašelių levandų eterinio aliejaus. Levandos stimuliuoja plaukų augimą ir puikiai dera su snapučiais, kurie pasižymi natūraliu sutraukiamuoju poveikiu. Šis augalinių eterinių aliejų derinys ne tik atstato odos riebalinių liaukų balansą, bet ir švelniai ramina, grąžina pusiausvyrą kūnui bei protui, gerina odos būklę bei kelia ūpą. Mokslininkų teigimu, levandos efektyviai veikia žmogaus atmintį bei padeda priimti reikiamus sprendimus stresinėse situacijose.

 

Universali odos priežiūros priemonė

Alavijai yra vieni iš seniausiai žinomų ir medicinoje naudojamų augalų. Šių augalų sultys šimtmečius naudotos nudegimams ir žaizdoms gydyti. Alavijai pasižymi puikiomis odą maitinančiomis, minkštinančiomis, atkuriančiomis savybėmis.

Tai puiki priemonė, užtikrinanti sveiką ir gražią odos išvaizdą.

Alavijai puikiai drėkina odą, giliai įsiskverbia į odos ląsteles ir veiksmingai šalina raukšleles.

Jie taip pat teigiamai ir veiksmingai šalina mirusias odos ląsteles, palikdami odą švelnią, elastingą ir spindinčią.

 

 

Saldi odos jaunystės paslaptis

Šokoladas užvaldo kosmetikos pasaulį, nes turi daugybę puikių sudedamųjų dalių, kurias vertina ekspertai. Ekologiškame šokolade gausu flavonoidų ir polifenolių, pasižyminčių antioksidaciniu poveikiu, apsaugančiu nuo senėjimo procesą spartinančių laisvųjų radikalų. Be to, jame gausu riebiųjų rūgščių, kurios giliai drėkina odą. Šokoladas – tai vitamino E, beta karoteno, folio rūgšties, magnio, fosforo bei geležies šaltinis. Šis visų mėgstamas produktas tonizuoja odą bei turi geros savijautos faktorių - seratonino ir feniletilamino, natūraliai išsiskiriančių, kuomet jaučiamės laimingi ir patenkinti.

Šilkinis odos glotnumas, jaunatviška išvaizda, malonius pojūčius ir mintis sužadinantis aromatas bei prabangos pojūtis - tai kosmetikos, turinčios šokolado, nuopelnas.