Tai gintaro spalvos lydytas pienos sviestas, gryni pieno riebalai, be baltymų ir kitų priemaišų. Jis dar vadinamas Ghi sviestu. Jis lengvai įsisavinamas, virškinamas ir neskatina viršsvorio. Daugiau apie naudingas savybes ir poveikį sveikatai rasite internete. Naudojamas kulinarinių, konditerinių patiekalų gaminimui, padažams ir kt. Su šiuo sviestu ruošiami patiekalai tampa trapūs, gardūs, nejuntamas nemalonus riebumas. Maistas įgauna švelnų sviesto skonį ir kvapą, išsaugomi vitaminai. Puikiai tinka tiek lietuviškai, tiek bet kuriai virtuvės tradicijai. Sėkmingai pakeičia kitus riebalus, ypač kepant, nes mažiau perkaista ir išlaiko labai aukštą temperatūrą.
Energinė vertė 100 ml:3379kJ/822kcal, riebalai 91g, iš kurių sočiųjų riebalų 59,5g, angliavandenių <0,5g, iš kurių cukrų <0,5g, baltymų <0,5g, druskos 0g
*RPN -Rekomenduojama paros norma suaugusiam žmogui (8400 kJ/2000 kcal).
Pakuotę sudaro 45 porcijos po 11 ml. Vieno šaukšto apie 11 ml energinė vertė 372 kJ 90 kcal 5% RPN*
Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, tamsioje vietoje, uždarytu dangteliu, be pašalinių kvapų; temperatūra nuo 1°C iki 10°C
Informacija apie alergenus: pienas ir jo produktai (įskaitant laktozę)
Kilmės šalis: Lenkija