TYRAS, ŠVIEŽIAS, AITRUS EXTRA VIRGIN KALAMATA NEFILTRUOTAS ALYVUOGIŲ ALIEJUS. TAI YRA NEMAIŠYTAS IR NESKIESTAS ŠALTOJO PIRMOJO SPAUDIMO ALYVUOGIŲ ALIEJUS
Ypač tyras, nefiltruotas, nemaišytas ir neskiestas extra virgin šaltojo pirmojo spaudimo superiore kategorijos alyvuogių aliejus. Jo rūgštingumas siekia 0,28%, polifenolių koncentracija – 450ml/litre (2020m. derlius), tad aliejus itin aitrus, gan smarkiai žnaibo gerklę, kas patvirtina jo kokybę ir vertę. Stabilus alyvuogių aliejus tiesiai iš malūno (aitrumas silpnės nežymiai!), išsaugojęs „gyvybę“: aromatą, skonį, spalvą, tirštumą ir polifenolius! Alyvuogių veislė – Koroneiki 100%, aliejaus derliaus nurinkimas/spaudimas – lapkritis-gruodis, aliejaus spaudimo būdas – šaltasis, mechaninis pirmas spaudimas (iki 28C). Tyras, šviežias, aitrus extra virgin Kalamata nefiltruotas alyvuogių aliejus nemaišytas nei su kitais aliejais, nei su praėjusių derlių aliejais.
Rekomenduojame: salotoms, žaliesiems padažams, makaronams, daržovėms, žuviai ir baltai mėsai gardinti. Geriausias iki: 18 mėn. nuo išspaudimo. Laikyti sausoje vėsioje vietoje (+12 – +25°C, tačiau galima ir vėsiau).
Kilmės vieta: Graikija, Kalamata
Maistingumo deklaracija (100g maistingumas): energinė vertė 824kcal/3389kJ, baltymų 0g, angliavandenių 0g, riebalų 91,4g (iš kurių Sočiųjų riebalų rūgščių 12,8g, Mononesočiųjų riebalų rūgščių 70,5g, Polinesočiųjų riebalų rūgščių 8,3g), cholesterolio 0mg, natrio/druska 0g.
Rūgštingumas* 0,28%
Peroksidų skaičius <15 mekv O2/kg
Vaško kiekis <150 mg/kg
Ultravioletinių spindulių absorbcija: K270 – 0,157, K232 – 1,638, DK – -0,0035