Šiame prieskonių mišinyje esantys mangų milteliai, granatų sėklos, kalnų druska ir kiti puikiai suderinti prieskoniai suteikia patiekalams nepamirštamą skonį ir kvapą. Be konservantų, be dirbtinių dažiklių, be skonio stipriklių. 100 % natūralus.
Kilmės šalis: Indija
Gamintojas: Mahashian Di Hatti Pvt. Ltd. India
Platintojas: UAB Damodara, Fabriko g. 11B, Lentvaris, tel.: 852820337, www.damodara.lt
Maisto tvarkymo subjekto registro numeris: 790000347
Laikymo sąlygos: laikyti sausoje, vėsioje vietoje.
Grynasis kiekis: 100 g
Maistinė vertė (100 g):
Energetinė vertė
1008 kJ /241 kcal
Riebalai
9,2 g
-iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių
0 g
Angliavandeniai
30 g
-iš kurių cukrų
0 g
Baltymai
9,6 g
Druska
17 g
Receptas: Avinžirnių sriuba
1 puodelį avinžirnių pamerkite nakčiai dukart didesniame kiekyje karšto vandens. Nusausinkite koštuve. Keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus ar lydyto sviesto, įberkite 1 šaukštelį CHANA masalos. Po kelių sekundžių sudėkite 2 stambiai sutarkuotas vidutinio dydžio morkas. Kepinkite apie 30 sekundžių. Į puodą suberkite avinžirnius (tinka ir lęšiai), užpilkite juos 3 puodeliais vandens, įberkite 1 šaukštelį druskos. Užvirkite ant kaitrios ugnies. Sumažinę ugnį, uždengtame puode virkite 30 minučių. Suberkite 2 puodelius kubeliais pjaustytų bulvių, anksčiau pakepintas morkas ir pavirkite dar 10 minučių. Galima pagardinti grietine ir šviežių žalumynų lapeliais.