Sertifikatai
 

 

Soil Association

 Soil Association (Žemės draugija) yra Didžiosios Britanijos sertifikavimo institucija, laikoma viena seniausių ir griežčiausia iš visų Europos sertifikuotojų. Sertifikatas suteikiamas tik tuomet, jei produkte yra daugiau nei 95 % ekologiškos žaliavos. Jei ekologiškų žaliavų yra 70-95%, leidžiamas tik prierašas „organic“ („pagamintas su ekologiškomis medžiagomis“).Šis sertifikatas taip pat garantuoja, kad produkte nėra žmonėms ar aplinkai kenksmingų medžiagų, tokių kaip parabenai, dirbtiniai kvapikliai, dažikliai, naftos chemijos produktai, šiurkštūs prausikliai (SLE, SLES), glikoliai, nėra genetiškai modifikuoto ir kt. Soil Association sertifikuoti produktai yra biologiškai suyrantys ir nežalingi aplinkai, taip pat jie neišbandyti su gyvūnais. Kompanijos, norėdamos gauti šį sertifikatą, turi įrodyti kiekvienos naudojamos medžiagos ekologišką kilmę ir privalo teikti tikrinti kiekvieno naujo produkto cheminę formulę bei etiketes. Sertifikuotos kompanijos įsipareigoja kasmet tikrinti savo gamybinius įrengimus ir atlikti naudojamų medžiagų auditą.

Šį sertifikatą turi šios mūsų svetainės prekės: PUKKA produktai, ekologiški Rochester gėrimai, Natracare intymios higienos prekės

 

BDIH

Vokietijos sertifikatas yra vienas iš patikimiausių renkantis ekologiškas prekes. Naudoja griežtas natūralios kosmetikos sertifikavimo taisykles ir nesertifikuoja produkcijos, jei bent 60 % visos gamintojo produkcijos nėra ekologiška. Tad šis ženklas žymi, kad kosmetikoje yra tik natūralūs produktai (nėra sintetinių dažiklių, kvapų, silikonų, parafinų ir kt.), o pati kosmetinė priemonė pagaminta be cheminio apdorojimo.Visi ingredientai, naudojami tame produkte, yra aiškiai apibrėžti direktyvų. Be visų reikalavimų jis taip pat nustato papildomus reikalavimus - gamybos proceso saugumą, alergenų vengimą, minimalų žaliavos apdirbimą, ekologiškas bei perdirbamas produkto pakuotes. Žaliavos auginamos ekologiniuose ūkiuose ar natūraliose augimvietėse, kur nenaudojamos trąšos ir pesticidai, taip pat jokie genetiškai modifikuoti augalai. Į produkto sudėtį nededama organinių sintetinių dažų, sintetinių aromatų, etoksilintos žaliavos, silikonų, parafinų ir kitų mineralinių aliejų darinių. Kosmetikos produktai visą laiką kontroliuojami, siekiant užtikrinti rekomendacijų laikymąsi.

Šį sertifikatą turi šios mūsų svetainės prekės: Lavera kosmetika

NaTrue

„NaTrue“ kokybės ženklas padeda lengvai atpažinti natūralią ekologišką kosmetiką iš pirmo žvilgsnio. Šis ženklinimas yra paremtas griežtais kriterijais ir suskirsto natūralią kosmetiką į tris tipus, suteikdamas jai vienos, dviejų arba trijų žvaigždučių kategoriją. 1 žvaigždutė -visiškai natūrali kosmetika, 2 žvaigždutės - ne mažiau kaip 70% ekologiškų medžiagų, 3 žvaigždutės - ne mažiau kaip 95% ekologiškų medžiagų. Trijų žvaigždučių „NaTrue“ ženklas pažymi aukščiausią produkto natūralumo lygį.Šiuos kriterijus gali atitikti vos kelios kosmetikos produktų grupės, todėl šis ženklas yra didelis iššūkis gamintojams ir yra suteikiamas tik autentiškiems ekologiškiems  kosmetikos produktams.

Šį sertifikatą turi šios mūsų svetainės prekės: Lavera kosmetika .

VEGAN (Veganų asociacijos) ženklas.  
Turėdami Veganų asociacijos registraciją, mes garantuojame, kad juo pažymėtuose gaminiuose nėra jokių gyvulinės kilmės ingredientų, net tokių kaip kiaušiniai ar pieno produktai. Tai taip pat reiškia, kad gaminiai nėra bandomi su gyvūnais.

 

Šiuo ženklu pažymėtos mūsų svetainės prekės: Lavera kosmetika .

Demeter

Tai pasaulinės ekologinės biodinaminės žemdirbystės asociacijos ženklas. Tai vienas griežčiausiai kontroliuojamų ženklų. Demeter yra pasaulinė biodinaminius ūkius sertifikuojančių organizacijų asociacija. Sertifikavimo procesas sudėtingesnis nei ekologiškų ūkių atveju, nes jo metu ne tik tikrinama, kaip laikomasi formalių reikalavimų, bet vertinama ar ūkininkavimo būdas atitinka biodinaminio ūkininkavimo paradigmą. PagalDemeter sistemą sertifikuojama ne atskira kultūra ar teritorija, o visas ūkis. Šioje ūkininkavimo formoje labai svarbūs tarpusavio žmonių santykiai ir jų santykis su augalais bei gyvūnais. Toks ūkis yra pats save išlaikantis ir minimaliai priklausomas nuo išorės. Auginant kultūras atsižvelgiama į dangaus kūnų ritmus, naudojami biodinaminiai preparatai (ruošiami iš paties ūkio žaliavų). Siekiant tausoti dirvožemį, naudojama tik lengva technika, auginamos įvairios kultūros.

Šį sertifikatą turinčios mūsų svetainės prekės.

 

 

Global Organic Textile Standart (GOTS, liet. tarptautinis ekologiškos tekstilės standartas) yra pirmaujantis pasaulyje ekologiškos tekstilės pluoštų standartas, užtikrinantis produktų ekologiškumą ir pripažįstamas visose rinkose. Šis sertifikavimas apima visus tekstilės gaminių gamybos etapus, nuo žaliavos auginimo iki gaminio transportavimo. Jis užtikrina, kad GOTS sertifikuotas gaminys yra ekologiškas ir socialiai atsakingas. Norint gaminį sertifikuoti GOTS sertifikatu, jis turi būti pagamintas iš ne mažiau kaip 95% ekologiškų pluoštų (kaip auginama ekologiška medvilnė jau rašiau). Šis universalus standartas užtikrina, kad bet kokios kenksmingos cheminės medžiagos nenaudojamos auginant, dažant, plaunant ar atliekant tekstilės gaminių apdailą. Be to, gamintojai turi laikytis aplinką tausojančios politikos, kuri apima tokius veiksnius kaip sąžininga darbo praktika (įskaitant be vaikų darbo), vandens suvartojimas, nuotekų valymas ir pakuotė, kurioje nenaudojamas PVC plastikas. Visuose perdirbimo etapuose ekologiško pluošto produktai nuo ne ekologiškų turi būti atskirti be cheminių medžiagų, tokių kaip chloro balikliai ir kitos kenksmingos toksinės medžiagos (sunkieji metalai, daugybė azodažiklių).

Šį sertifikatą turinčios mūsų svetainės prekės: natracare intymios higienos priemonės .