Įdomybės
 
 
 
     
 
Nugaros skausmas – kaip padėti sau?
2020-11-20 09:01:50
 


Nugaros skausmu skundžiasi daugybė žmonių, o besiskundžiančių amžiaus vidurkis kasmet vis mažėja. Ne tik vyresnio amžiaus žmonės turi nugaros problemų, kurios stipriai sunkina kasdienį gyvenimą. Jauni žmonės ar net vaikai, dėl įvairių nugaros skausmo priežasčių, taip pat kreipiasi į gydytojus.

Tiesa, šių skausmų priežastys – įvairios. Ypatingai svarbu nustatyti skausmo židinį ir žinoti tikslią diagnozę, tik tada galėsite padėti sau.

 

Skausmas skirstomas į ūmų ir lėtinį. Žinodami jo savitumą, galėsite geriau suprasti savo organizmą ir jam padėti.

Ūmus skausmas – itin stiprus, aštrus skausmas, kuris vis pasikartoja, ilgiausiai gali skaudėti iki kelių mėnesių. Dažniausiai jaučiamas vienoje nugaros zonoje, kiekvieną kartą vis toje pačioje vietoje, trunka nereguliarų laiką. Gali paūmėti po fizinio krūvio. Padeda įprastas gydymas.

Patarimainekelkite sunkių daiktų, ilgą laiką negulėkite lovoje, nes nusilps nugaros raumenys, tačiau fizinį aktyvumą taip pat didinkite pamažu. Atkreipkite dėmesį į kūno padėtį, išlaikykite taisyklingą stovėseną. Nekentėkite skausmo, jam paūmėjus kreipkitės į gydytoją. Teiraukitės specialistų dėl įvairių pratimų ir masažų, padėsiančių nugarai, taip pat ortopedinių korsetų. Vartokite B grupės vitaminus (B1, B6, B12), kurie mažina skausmą. Slopinant nugaros skausmą itin padės ir įvairūs adatiniai aplikatoriai, masažiniai voleliai (Pvz. Liapko aplikatoriai), kurie šildo ir stimuliuoja skaudamą vietą.

 


LYAPKO aplikatorius „Kilimėlis“ 7,0 Ag

Lėtinis skausmas – ilgą laiką trunkantis skausmas, kuris tęsiasi ilgiau nei keletą mėnesių. Patiriant lėtinį skausmą, jaučiamas deginantis, aštrus skausmas. Gali tirpti kojos, jaustis bendras kūno sunkumas, kankina bloga savijauta, dirglumas. Dažniausiai skausmas būna dėl sunkios, skausmingos, seniau patirtos traumos, buvusių lūžių, įvairių pakitimų, sąnarių susidėvėjimo, raumenų nusilpimo ar po atliktų operacijų. Įprastas gydymas nepadeda.

Patarimai: nekelkite sunkių daiktų ir nedirbkite sunkaus, fizinio darbo, nes tai gali Jums stipriai pakenkti. Būtina nuolatinė gydytojo apžiūra. Reabilitacinės ir terapinės procedūros – ypatingai reikalingos. Lėtinio, taip pat kaip ir ūminio skausmo atveju, vartokite B grupės vitaminus, kurie slopina skausmą. Slopinant nugaros skausmą itin padės ir įvairūs adatiniai aplikatoriai, masažiniai voleliai, kurie šildo ir stimuliuoja skaudamą vietą.

Gydytojo refleksoterapeuto N. G. Liapko sukurti aplikatoriai Liapko lengvina intensyvų nugaros skausmą, yra visiškai saugūs ir nesukelia jokio pašalinio poveikio. Masažiniai aplikatoriai atpalaiduoja raumenis, šildo masažuojamą vietą ir slopina skausmą. Aplikatoriai pagaminti iš elastingos gumos ant kurios yra adatėlės švelniai stimuliuojančios  odą. Adatėlės padengtos geležies, cinko, vario, nikelio ir sidabro metalais. Poveikį organizmui daro galvaninės srovės, susidarančios odoje,  masažuojant masažiniu voleliu ar uždėjus aplikatorių ant skaudamų kūno vietų. Liapko aplikatorius aktyvina kraujotaką, suteikia energijos, stimuliuoja vidinių vaistų gamybą ir kovoja su hipodinamijos (nuo nejudrumo sumažėjusios raumenų jėgos) pasekmėmis. Padidina masažo, akupunktūros, lazerių ir terapinių procedūrų poveikį.Visiškai saugi ir veiksminga priemonė sveikatos stiprinimui, nugaros, kojų ir kitų kūno vietų skausmams malšinti, kurią galima naudoti kasdien.

Puiki savijauta ir gera sveikata – gyvenimo variklis. Pasirūpinkite savimi!

Visą mūsų siūlomą Liapko aplikatorių asortimentą rasite šiame puslapyje.

      

 

             Juosta Mažylis 3,5 Ag                    „Kamuoliukas“, 4,0 Ag                       Volelis Universalus 3,5 Ag

Mes reguliariai akcijuojame šių prekių skiltį, kad Jums būtų galimybė įsigyti šias prekes mažesnėmis kainomis!