Naujienos
 


  Prenumerata
 

Damodara.lt naujienų prenumerata

Dovanos, akcijos ir specialūs pasiūlymai Jums.
Laiškus siunčiame saikingai.
 
     
 
Maksim Volodin seminaras „Ajurvedinės dietologijos pagrindai“

2013-07-09
 

Kviečiame dalyvauti seminare „Ajurvedinės dietologijos pagrindai“. Seminaras vyks liepos 16–19 dienomis 18.00–21.00 val. Kaune, Savanorių pr. 66, viešbučio „Centre Hotel“ konferencijų salėje. Lektorius - Maksim Volodin, Latvija.

Remiantis Ajurvediniu mokymu, kiekvienas žmogus privalo sąmoningai, atsižvelgiant į asmenines ypatybes, rinktis maitinimosi tipą. Senoji indų mokykla moko, kad mes turime sugebėjimų būti sveiki ir laimingi. Jei atsimintume, kad maistas – tai ne tik skrandžio pripildymas ar malonus skonis liežuviui... Ir suprastume, kad maistas – statybinė medžiaga kūnui, todėl, jei ji tinkamai parinkta, paruošta ir panaudota, – ji stiprina mūsų organizmą ir veikia gydančiai.

Ajurveda ypatinga tuo, kad ji nagrinėja žmogų kaip sielos (dvasios; individualaus „aš“), psichikos (intelektas, protas, jausmai) ir kūno vienovę. Kiekvienas iš šių komponentų tiesiogiai veikia šalia esančius. Todėl mūsų maistas turi palaikyti trijų došų pusiausvyrą, maitinant kūną protą ir dvasią. Tai reiškia, kad žmogus turi žinoti savo konstitucinį tipą ir gyventi harmonijoj su gamta, turėti supratimą apie maisto produktų savybes, prieskonius bei jų derinimą, mokėti teisingai gaminti sveikus ir skanius patiekalus (valgius).

Naudojant Ajurvedines žinias galima išmokti suprasti maisto produktų įtaką mūsų organizmui, protui, išmokti save gydyti be vaistų, išsaugot jaunystę, sveikatą ir grožį ilgą laiką.

Seminare bus nagrinėjamos šios temos:

1. Maitinimosi įtaka Ajurvedoje.

  • Maisto poveikis sveikatai.
  • Maisto poveikis emocijoms ir charakteriui.
  • Maisto poveikis sąmonei ir pasaulėžiūrai.

2. Maisto produktų savybės.

  • Ajurvedinė skonių teorija.
  • Trijų gunų maistas.
  • Maisto derinimas.
  • Maisto produktų poveikis ligų vystymuisi.
  • Došų pusiausvyra pasiekiama naudojantis maisto fizinėmis savybėmis.

3. Individuali Došų dieta.

  • Žmogaus konstitucinis tipas.
  • Maisto ir prieskonių parinkimas pagal konstitucinį tipą.
  • Maisto ruošimo ir naudojimo kultūra pagal došas.

4. Prieskonių galia.

  • Gydomosios prieskonių savybės.
  • Teisingas prieskonių vartojimas gaminant maistą.

 

Asmeninės konsultacijos (liepos 16 - 19 dienomis) : 

  • Individualios konstitucijos nustatymas.
  • Diagnostika ir susirgimų gydymas.
  • Ajurvedinių preparatų parinkimas.
  • Individualios dietos ir dienos režimo parinkimas.
  • Produktų, skatinančių organizmo sveikatinimosi, parinkimas.
  • Silpnų organų ir organizmo sistemų diagnostika.
  • Pagalba renkantis gydymo ar sveikatinimosi metodus.

 

 Apie lektorių :

Maksim Volodin (Maksimas Volodinas) gimė 1975 metais Jūrmaloje. Jaunystėje mėgo turizmą, mokyklinių atostogų metu keliaudavo po Vidurinę Aziją. Taip atsirado potraukis Rytų kultūrai. Vyresnėse klasėse susipažino su budizmu, tapo vegetaru ir nuo to laiko savo gyvenimą susiejo su įvairiomis filosofinėmis mokyklomis bei religijomis, vyraujančiomisIndijoje.

2000 metais persikelia į Indiją, kur užsiima mokslinėmis Vedantos, Ajurvedos bei Jogos studijomis. 2002-2008 metais mokinosi Bhaktivedantos vardo Vedinės sveikatos institute Mumbajuje, Paramahamsos Jogešvaranandos, Šivanandos Svami ir Višnudevanandos Svamivienuolynuose. Dabar jis – vedinės astrologijos, psichologijos, etikos, litorefleksoterapijos, mudrų, jantrų ir patalpų energetikos specialistas, Latvijos holistinės medicinos ir natūropatijos asociacijos narys. Veda ajurvedos ir praktinės jogos seminarus Latvijoje ir užsienio šalyse. Laisvu laiku studijuoja sanskritą ir klasikinę Indijos muziką.


Papildoma informacija dėl seminaro ir išankstinė registracija į asmeninę konsultaciją telefonu
8 601 00 321 (Natalija). Paskaitos bus skaitomos rusų kalba. Bus verčiama į lietuvių kalbą.